Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Blomster og blod

30. March, 2020, av Kristin S. Ålovsrud

Tanken på å skrive en serie som foregår i perioden 1940-1945 har jeg båret på lenge. Jeg har alltid funnet krigsårene i Norge spennende og interessante å lære om. Da jeg var barn, likte jeg å høre mine besteforeldre fortelle fra krigens dager. Mormor fortalte om da familien plutselig ble overrasket av en tysk patrulje som kom på døren for å utføre en razzia. De hadde nemlig fått melding om at min oldemor hadde mer mat enn det som lovlig var. I min barndom var denne historien bare spennende, men etter hvert som jeg ble eldre, tenkte jeg annerledes om den. Hva følte mormor egentlig da hun ble beordret ned i sofaen og måtte se på tyske soldater trampe omkring og ransake huset? Historien sier at det faktisk ikke var tilfelle at hun hadde mer mat enn tillatt. Så hva fikk nabokjerringa til å angi oldemor? Var det misunnelse? Var det på grunn av politiske holdninger? Denne fortellingen og mange andre ble starten på min interesse for krigen i Norge. 

I dag er det ikke mange igjen som kan fortelle om det de opplevde. Det er i april 80 år siden krigsutbruddet. Jeg har imidlertid vært så heldig å få snakke med noen av dem, og det de har fortalt av historier og skildret av følelser og tanker, har jeg arbeidet inn i serien så godt jeg har klart.

Noe av grunnen til at jeg ikke har tatt fatt på dette prosjektet tidligere, er at jeg faktisk ikke har turt. Jeg visste at det ville bli stort og krevende. Det er mange som kan mye om andre verdenskrig, og mange som fremdeles har sterke følelser forbundet med krigsdagene. Det er derfor med stor ydmykhet jeg arbeider med denne serien. Jeg skriver ikke historiebøker, og slik sett kan jeg ta meg en del friheter, men så langt det har latt seg gjøre har jeg søkt å legge handlingen så tett opp til virkeligheten som mulig. Det har vært viktig for meg å skape troverdige miljøskildringer og karakterer.

Jeg håper du vil finne Blomster og blod engasjerende og at du vil bli glad i karakterene og føle med dem i alle de utfordrende og tøffe valgene de kommer til å bli stilt overfor. 

Arkiv

2020   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2019   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2018   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12