Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Fjellroser-serien er nå på LYDBOK!

04. July, 2018, av Astrid sømoen

Forfatter Laila Brenden har en unik fortellerevne og har solgt flere millioner bøker. Nå har hun funnet STEMMEN som skal fortelle Fjellroser på lydbok, nemlig den anerkjente skuespilleren Gisken Armand.
Vi har spurt hva som skjer bak kulissene og hvorfor lydbøker har blitt så populært.

Gratulerer med at Fjellroser-serien kommer som lydbok i juni, hvordan føles det?
Tusen takk, jeg er hoppende glad! Mange har spurt etter lydbok-versjonen, og det varmer et forfatterhjerte naturligvis. Jeg synes det er flott at historien om søstrene Anna og Rise skal nå ut til flere.

Når kommer lydbøkene?
De første lydbøkene er allerede i salg nå i juni. Deretter kommer de regelmessig hver 14. dag fremover.

Hvordan tror du lytteren vil oppleve Fjellroser som lydbok?
Jeg er veldig fornøyd med at Gisken Armand er innleser, og jeg tror leserne vil bli satt i stemning fra første stund. Hennes særegne stemme lokker fram bilder og forsterker atmosfæren på fjellgarden Knatten og storgården Øvre, anno 1860. Fortellerstemmen fører leserne inn i en annen verden, og historien blir nær og tett.

Men hvem er STEMMEN?
Stemmen er skuespiller Gisken Armand. Hun er profesjonell innleser, med erfaring fra både scene og film. Hun har satt seg inn i Fjellrosers persongalleri og tidsepoke med stor iver. Gisken har fanget stemningen i bøkene på en imponerende måte.

Hva må man tenke på når man leser inn lydbok?
At stemmen er behagelig og interessant å lytte til. Gisken har en flott stemme og innlevelse, perfekt til denne rollen. I tillegg kommer bruken av tonefall, dialektord, pauser, pust og stemmestyrke - som gir særpreg til serien. På noen partier i bøkene må vi stoppe opp ved «gamle ord og uttrykk», slik at vi finner den rette uttalen og tolkningen. Dette samarbeidet liker jeg svært godt. Gisken er veldig dyktig og setter seg godt inn i bokas handling og historiske bakteppe.

Hvorfor er lydbok blitt så populært tror du?
Å lytte til lydbok er behagelig. Det kan gi litt filmfølelse inni hodet på lytteren tror jeg. Man ledes inn i en egen verden – og øreproppene demper forstyrrelser utenfra. Man får avslappende og velfortjent egentid.
Den andre grunnen tror jeg er tid, eller mangel på tid. Ivrige boklesere ønsker seg flere timer i døgnet, det finnes så mange bøker. Så lytting – kombinert med en hobby – er dobbel lykke for mange. Gåturer, bilkjøring og strikking kan kombineres med lydbok. Det er genialt.

Hvor lang er en lydbok?
En pocketbok på 260 sider blir ca 5-6 timer som lydbok.

Må man ha hodetelefoner?
Nei, man må ikke det. Man kan sette på høyttaleren og lytte til lydboken i stua (eller bilen). På bussen og småturer er det mange som bruker bittesmå øretelefoner. På flyturer og skogsturer ser jeg at mange foretrekker litt større headset. Men man velger det man liker best.

Hvor får man tak i lydboka?
Lydboken får man kjøpt på nettbutikken EBOK.no. Der finner du Fjellroser både som e-bok og lydbok. Man kan også høre en lytteprøve helt gratis, en slik smakebit synes jeg er kjekt.
https://ebok.no/lydbok/sostre-for-livet_laila-brenden-2/

Hvor kan man se utgivelsesplanen?
Bladkompaniets nettside har utgivelseskalender som viser salgsdato for alle bøker og lydbøker.
https://www.bladkompaniet.no/Siden/Utgivelseskalender

Hva skal du gjøre i sommer?
Jeg skal bruke mye tid i Bøverdalen og Jotunheimen, midt i Fjellroser-seriens rike. Jeg henter masse inspirasjon herfra. Her er vakker natur og fine turstier, og du kan velge bratt eller flatt. Både Galdhøpiggen og Glittertind er like rundt hjørnet. Det samme er Fannaråken og Smørstabbreen, elvegrotter og fiskevann. Her fråtser vi i natur. Man kan også besøke gamle setre og bondegårder, fylt med kunsthåndverk og spennende lokalmat. Røisheim, den gamle skysstasjonen i Bøverdalen der Rise og Torodd fra Fjellroser møtte hverandre første gang, er verdt et besøk. Og så må jo nevnes at Arne Brimi og Bakeriet til Morten Schakenda i Lom har satt området på matkartet, så stadig flere tar turen hit.

Men ingen sommer uten en tur til hytta i Hemsedal. Der er Hannahs verden, fra serien om Hannah. Og det er min «barndoms dal», der jeg lærte å bli glad i fjell og sæterliv og varm melk rett fra spenene. (Det hendte jeg bommet.)

Jeg anbefaler alle å ta en tur til fjells, enten du reiser dit selv eller gjennom bøkenes verden!

God sommer!

Arkiv

2020   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2019   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2018   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12