Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Førjulstid = Lesetid

24. November, 2019, av Anne Marte Hagen

Ukene før jul er den hyggeligste tiden på året. Da tenner jeg opp i peisen og setter meg godt til rette i sofaen med en stor kopp te og en bunke juleromaner. Disse romanene er som regel ganske lettleste, og noen ganger skjønner man til og med hvem som ender opp med hvem, allerede før man har kommet halvveis i boken. Men det gjør ingenting, for en god juleroman gjør meg glad, i tillegg til at jeg får et lite pusterom i hverdagen.

Under har jeg skrevet litt om fem herlige juleromaner du kan drømme deg bort i, og en barnebok. Du finner dem alle sammen ute i butikkene nå.

Drømmen om jul av Sue Moorcroft er en nydelig bok som garantert vil få deg i førjulsstemning.

Georgina har alltid elsket julen, men etter at kjæresten stakk av og etterlot seg en enorm gjeld, sliter hun med å få endene til å møtes. For å få noe annet å tenke på tilbyr hun seg å hjelpe til med å organisere skolens juleforestilling.
Georginas fortid innhenter henne på en måte hun aldri hadde kunnet forutse. Vil nye og gamle venner hjelpe til så hun får en fin jul likevel?

Denne boken er like nydelig som coveret! Den har alt en skikkelig juleroman skal ha: et spennende plot, et levende persongalleri, romantikk, utfordringer, humor og glede. Selv om historien tar for seg noe alvorlige temaer, sitter man igjen med en skikkelig godfølelse.

Adventspakten av Laura Ziepe er en sjarmerende romantisk komedie om kjærlighet og vennskap.

Denne boken handler om tre venninner som er på helt ulike steder i livet. Rachel har vært sammen med kjæresten sin en stund og drømmer om å gifte seg. Så da det viser seg at kjæresten hennes har en helt annen drøm, blir hun både deprimert og bitter. Grace, derimot, har vært gift en god stund, men når ektemannen ikke er interessert i å gjøre noe for å forbedre det rutinepregede og kjedelige forholdet deres, bestemmer hun seg for at hun har fått nok. Sistemann i gjengen, Amber, har aldri vært opptatt av å binde seg. Men noe skjer inni henne da hun får vite at bestevennen Jack skal gifte seg.

Denne boken spilte på hele følelsesregisteret mitt. Flere ganger lo jeg høyt, innimellom skar jeg tenner av frustrasjon, og mot slutten sukket jeg tilfreds. (Nei da, jeg synes ikke at jeg ødelegger noe med å røpe at ting ordner seg til slutt. Det er tross alt en juleroman.)

Hjem til jul av den irske forfatteren Roisin Meaney er en gripende julefortelling om familie, vennskap og nye muligheter.

Tre dager før jul reiser 17 år gamle Tilly fra Australia til en liten øy på Irlands vestkyst uten å fortelle det til noen. (Foreldrene tror at hun skal besøke en venninne.) Tilly som aldri har vært i Irland før, bærer på en stor hemmelighet, og hun er overbevist om at den eneste som kan hjelpe henne, bor på den avsidesliggende øya Roone.

Da jeg leste denne boken, måtte jeg flere ganger opp med hånden for å tørke tårene. Forfatteren skriver nydelig om de store tingene i livet, som kjærlighet og tilhørighet. Og når dette blir pent pakket inn i et sjarmerende irsk landskap, er jeg solgt. Dette er feelgood av ypperste klasse!

Et juleeventyr av Abby Clements er en nydelig og varm fortelling om familie, vennskap og kjærlighet - de viktige tingene i livet.

Laurie og Rachel pleide å være uatskillelige, men har ikke hatt kontakt på flere år. Den glamorøse Laurie bor i London og fokuserer på karrieren innen mote, mens Rachel tilsynelatende lever et idyllisk liv med mann og barn i Yorkshire. Da Rachels svigermor blir sendt til sykehus i London samtidig som Laurie får problemer både på arbeidsplassen og med kjæresten, bestemmer de seg for å bytte hus. Snart må den litt forsiktige Rachel slåss for å holde familien sammen, mens Laurie strever med å glemme mannen som knuste hjertet hennes.

Har du sett den romantiske julefilmen The Holiday med Cameron Diaz og Kate Winslet? Da jeg begynte å lese Et juleeventyr, tenkte jeg øyeblikkelig på den filmen. Her har du to kvinner som bytter hus. Den ene er hjemmeværende og bor i en pittoresk, engelsk landsby; den andre er karrierekvinne som jobber med mote i en storby. Og det som starter som to separate historier, kobles sammen i en varm slutt full av juleglede. Denne bare må du lese!

Fjorårets store salgssuksess, En dag i desember av Josie Silver, er en rørende kjærlighetshistorie som nå også fås i pocket.

Laurie er overbevist om at kjærlighet ved første blikk ikke kan skje i virkeligheten, bare på film. Men da hun en desemberdag møter blikket til en mann gjennom en duggete bussrute, får hun øyeblikkelig følelsen av at han er Den Rette. I neste øyeblikk kjører bussen, og Laurie tviler på at hun noensinne vil se ham igjen. Overraskelsen er derfor stor da hun neste år blir presentert for bestevenninnens nye kjæreste, Jack, som viser seg å være mannen hun så fra bussen. Laurie innser at det aldri kan bli de to, men skjebnen har andre planer ...

Denne boken overrasket meg skikkelig. Den var litt annerledes enn de tradisjonelle juleromanene, ikke minst fordi handlingen strekker seg over ti år. Men det er en varm og rørende kjærlighetshistorie, som jeg mer enn gjerne skulle ha sett på filmlerretet.

Helt til slutt tar jeg med en bok for de aller minste (fra 3 til 6 år): Julen kommer til Mummidalen av Tove Jansson.

En desembermorgen blir mummitrollenes lange vinterdvale avbrutt. Ute er verden helt forvandlet. Mummidalen er dekket av et hvitt teppe, og alle løper rundt og snakker om julen som står for døren. Hvem eller hva er denne mystiske julen? Og hvorfor maser alle så veldig med å skulle skaffe juletre, julemat og julepresanger?

Denne nydelige Mummitrollet-historien, som opprinnelig ble gitt ut i 1962 under navnet Grantreet, vekker gode minner fra da jeg satt på fanget til min bestemor og hørte henne lese for meg. Nå gleder jeg meg til å lese for mine små nevøer og vise dem de nydelige illustrasjonene som er basert på Tove Janssons originaler.

Arkiv

2020   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2019   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2018   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12