Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Bli med på forfatterseminar og sommerfest

06. July, 2017, av Redaksjonen

For ikke lenge siden arrangerte Bladkompaniet og Vigmostad & Bjørke seminar og sommerfest for forfatterne, og her kommer et knippe bilder fra to strålende dager. 

Den første dagen begynt med seminar på Litteraturhuset i Oslo. Alle forfatterne og redaktørene ble delt inn i grupper, og så var det klart for en innholdsrik dag. 

Kaja Nylund lytter interessert til diskusjonen i gruppen sin. Kaja skriver hele to serier, Perlemor og Rebekka. I bakgrunnen ser du Gunnar F. Klinge som har skrevet krimboken Alma Mater (Vigmostad & Bjørke 2017). 

Victoria Bø holdt kurs om research og skriveverktøy. Hun har blant annet skrevet bøkene Adresse Alberta (VB 2016) og Teresa Birnas bortgang (Schibsted forlag 2013). Victorias tips og råd var krydret med egne, morsomme erfaringer og anekdoter. 

En av oppgavene gruppene jobbet med var å dikte en historie knyttet til en gjenstand de fikk utdelt. Gruppene hadde 15 minutter på seg til å skrive historiene, og her ble det både krim, romantikk og eventyr. Vi både lo og grøsset da vi fikk høre historiene! 

Etter seminaret var det tid for sommerfest på Hovedøya i strålende vær. Øystein Antonsen som skriver Rederiet hadde tatt turen, og storkoste seg i fineværet. 

Laila Brenden hadde også fått på seg solbrillene, og stilte med fin brunfarge fra mange turer på fjellet og i skog og mark. Laila skriver Fjellroser, og er også aktuell med Hannah-bøkene som nå kommer i ny utgave som dobbeltbøker. Laila deler sin kjærlighet til naturen med mange av sine romanserieheltinner, så om du har byferie i år er det bare å finne fram en av Lailas bøker om savnet av naturen melder seg. :) 

Kristin S. Ålovsrud og Dorthe Erichsen strålte om kapp med solen. Kristin skriver to serier på en gang, Sagmesterens barn og Fredsår, i tillegg til at hun er småbarnsmamma, og vi er stadig like imponerte over at hun får tid til alt! Dorthe skriver serien Seterliv, men det er ikke bare i bøkenes verden at hun vet hvordan man håndterer en ku på setra. Dorthe har deltatt på budeiekurs i regi av DNT flere ganger, og du skal ikke se bort fra at det kommer et aldri så lite blogginnlegg om hennes egen erfaringer som budeie en gang. ;) 

Forfatteren av Ekte fotballfruer (og dessuten flere kokebøker, nam!), Hege Norman-Stormbringer viste seg å være like morsom på fest som damene i bøkene hennes. Aldri et kjedelig minutt med denne dama! 

Stine Langtangen og Kaja Nylund hadde også funnet veien ut på Hovedøya, og koste seg i solen. Stine skriver Eikegården, og skrev et innlegg til bloggen vår om St. Hans/Jonsokfeiring til bloggen vår for ikke lenge siden. Du kan lese innlegget her

Laila Ulvseth, Salmund Kyvik og Elisabeth Havnsund koste seg i solen. Elisabeth skriver Jenny Lyng, og Salmund avsluttet Mørketid fjor sommer. Mange kjenner nok Laila best som forfatteren av serien Elisabeth

På dag to var tiden kommet for en ekskursjon til lystslottet Oscarshall. Oscarshall er åpent for besøkende, og man kan bestille tid for omvisning om man vil det, og det ville vi jo selvfølgelig. Etter en spennende omvisning i slottet, der det dessverre ikke er lov til å fotografere, kunne vi nyte parken og en deilig lunsj. 

Katrine Wessel-Aas, forfatteren av Kristiania, og redaktør Anne Marte koste seg på en benk i parken. Og for en utsikt! 

Elisabth koste seg i hagen etter lunsj. 

Guiden kunne fortelle oss at det egentlig var ment at man skulle ankomme slottet fra sjøsiden, og det forstår vi godt! Natalie Normann passet på å få med seg hele den flotte parken som omringer slottet. 

Etter at vi hadde tatt inn alle inntrykkene på Oscarshall bar det inn igjen til byen. Bladkompaniets forfattere bor både over hele landet, og noen i utlandet også, så mange hadde fly eller tog de måtte rekke. 

Vi takker alle forfattere, redaktører og andre som var med for to supre dager, og gleder oss allerede til neste år! 

Arkiv

2020   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2019   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2018   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12