Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Fra dikt til serieroman

27. January, 2020, av Grete Bauer

Bente Bratlund har utgitt flere titalls bøker i ulike sjangre og er allerede en rutinert forfatter, men romanseriesjangeren er ny for henne. 7. februar kommer den første boka i serien Hav og himmel ut, og leserne blir kjent med sytten år gamle Magdalena som taper hjertet sitt til en reisende, en splint. Bare ti år etter første verdenskrig er splintene alt annet enn vel ansett i Norge, og Magdalena får raskt kjenne på konsekvensene av den forbudte kjærligheten.

- Tanken på å skrive en seriebok oppsto en kveld jeg og en venninne satt og pratet sammen, forteller Bente. - Jeg spurte ut i luften: «Hva skal jeg skrive nå, tro? Jeg har lyst til å gjøre noe nytt!» «Hva med en seriebok? spurte hun.» Først var jeg i tvil, men så begynte vi å diskutere ulike ideer, og alt samme kveld, etter at hun hadde gått hjem, begynte jeg å tenke alvorlig på å gi det et forsøk. Jeg så for meg stedet der min egen mor vokste opp. Hun bodde nesten helt nede ved sjøkanten, og jeg husket at hun fortalte om splintene som la til kai om somrene. Ideen var der, og jeg satte i gang med å skrive. 

Foto: Tove Tvedt Skarstein

Bente er selv fra Os, og etter å ha bodd noen år på Østlandet er hun igjen tilbake i hjemtraktene. - Det var naturlig for meg å skrive om et sted jeg kjente godt, om et sted der jeg hadde vært mye og kjente nærhet til, forteller hun. - Historien vokste bare fram ut fra det min mor hadde fortalt om splintene som la til kai, hvor spennende det var da hun var barn, men også skremmende fordi de voksne tydelig var skeptiske til disse reisende. Jeg tenkte at kjærligheten spør ikke, den bare skjer. Og så lot jeg det skje.

Bente har skrevet hele sitt voksne liv, både bøker for barn og ungdom, romaner og dikt. Nå synes hun det er spennende å gi seg i kast med en ny sjanger. - Det var veldig spennende for meg å gå i gang med å skrive en serie. De fleste bøkene jeg har skrevet, har vært ganske korte og konsentrerte med en stram skrivestil. Serieromanen har utfordret meg til å skrive på en annen måte. Det er enormt mye arbeid, men til gjengjeld har jeg opplevd hvor spennende det er virkelig å komme nær personene jeg skriver om, og følge dem tett gjennom en lengre periode. Og så har det vært utrolig gøy å sette seg inn i en annen tid og lære ting jeg ikke kunne fra før. 

Vi er nysgjerrige på om Bente allerede nå vet hvordan historien kommer til å utspille seg - og ikke minst hvordan den vil slutte? - Jeg har hatt en tanke om hvor serien er på vei, en start og hendelser underveis, men allerede nå har personene tatt litt andre valg enn jeg hadde tenkt. Det er noe av det som gjør det så spennende - jeg lever så med dem jeg skriver om. Jeg vet ikke hvor det vil ende, jeg følger personene mine på deres vei.

Første bok i serien Hav og himmel kommer i salg fredag 7. februar. Klikk her eller kontakt oss på ordretelefon 22 58 56 80 for å bestille abonnement på serien. 

Arkiv

2020   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2019   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2018   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12