Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Halloween

26. October, 2018, av Anja Okland

Feirer du Halloween? Førstkommende onsdag feirer mange Halloween. Markeringen av kvelden er opprinnelig en kristen skikk som har utviklet seg til en ikke-religiøs feiring. Halloween-feiringen i Norge er påvirket av tradisjoner fra folkelig og kommersiell populærkultur i USA, og er spesielt populær blant barn som gjerne går «knask eller knep». 

Denne dagen er det vanlig å pynte med gjenstander som symboliserer døden, de levende døde, svart magi og mytiske monstre.

Vanlige Halloween-figurer er spøkelser, beinrangler, hekser, zombier, demoner, edderkopper og vampyrer, så vel som litterære figurer som Dracula og Frankensteins monster. Det er også vanlig å bruke gresskar med utskårne ansikter og fugleskremsler, som representerer både jordbruk og det levende døde.

I bokserien Nattergalen av Ida S. Skjelbakken får vi et innblikk i spiritismens spede start i Norge. Vi stifter bekjentskap med Norsk Parapsykologisk Selskap ble stiftet i 1917, og er en forening for alle som er interessert i parapsykologi. Noe av handlingen i bokserien er inspirert av denne foreningen og dens virke.

Linde Villanger får tjeneste i en husstand hvor de holder seanser for å komme i kontakt med åndeverden, og hun opplever flere mystiske ting under disse seansene. Kan det det virkelig være mer mellom himmel og jord enn Linde trodde? Linde og vennene hennes møter også på en mystisk, tilsynelatende udødelig mann. Men er han virkelig udødelig?

Hva passer vel bedre enn å lese de to første bøkene i Nattergalen, nå når det nærmer seg Halloween?

Arkiv

2020   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2019   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2018   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12