Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

De beste bøkene til høstferien

30. September, 2017, av redaktør Vilde

Høsten, og høstferien, gir gjerne assosiasjoner til vakre omgivelser med trekroner i alle farger, og lange turer i marka på jakt etter skogens gull. For noen er høstferien kanskje potetferie - høstferiens forgjenger? For andre igjen er kanskje høstferien den perfekte anledning til å reise på en etterlengtet sydentur! For det er ikke til å komme bort fra at høsten kan være en svært våt årstid, med både regn og vind. På slike kvelder når høstmørket senker seg, vinden uler og regnet trommer mot ruten, er det lite som er koseligere enn å sette seg i godstolen med et pledd og en god bok. 

Vi i Bladkompaniet gjør vårt beste for å utgi bøker for enhver smak og anledning, og her er noen titler som vi tror egner seg spesielt godt til å fordrive høstkvelden med. 

Dødvann av Ann Cleeves (BK krim 15)
Vi nordmenn har fått for vane å assosiere krim med påskeferien, men en god krim kan være like så godt egnet for høstferien! I Ann Cleeves serie om detektiven Jimmy Perez er handlingen lagt til Shetlandsøyene, med et dramatisk landskap som fungerer perfekt som skisse for de spennende krimgåtene. I Dødvann må Jimmy Perez oppklare mordet på en journalist som blir funnet drept i en robåt. Det viser seg at journalisten var på sporet av en viktig sak, en sak så viktig at noen kan ha ønsket ham død ... 

Sjokolademagi av Josephine Moon (Feelgood 6)
Både en feelgood-bok og sjokolade kan fungere som medisin mot dystert vær, og hva kan være bedre enn å kombinere de to - med en bok som handler om, nettopp, sjokolade. Christmas Livingstone driver butikken Sjokoladeapoteket, og står fast på sine ti regler om lykke - den viktigste forbyr henne å ha romantiske forhold. Men da botanikeren Lincoln van Luc vandrer inn i butikken og livet hennes må hun vurdere om det er på tide å bryte sine egne regler ... Om høsten er det lov å unne seg noe godt, og denne boken nytes kanskje aller best med en kopp varm sjokolade!

Morgensol – Maren og Iselin av Anne Marie Stamnestrø (Morgensol 1)
Om du heller vil drømme deg bort til en tid da ‘potetferien’ ikke engang fantes, er den nye serien Morgensol kanskje noe for deg! Her utspiller handlingen seg i Akershus i 1770, og vi blir kjent med hovedpersonene Iselin og Maren. Iselin er arving til en storgård, mens Maren bor sammen med foreldrene på et glassverk. De to jentene er vidt forskjellige, men i løpet av boken vil det vise seg at det kanskje likevel er en forbindelse mellom dem ...

Vi håper disse bøkene vil falle i smak, uavhengig av om høstferien går med til potetplukking, sydenferie eller tilbringes på jobb. En god bok passer nemlig til alt!

God høstferie!

Arkiv

2020   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2019   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2018   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12