Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Ida fikk idéen til Nattergalen i fengsel

17. September, 2018, av Astrid Sømoen

Bli bedre kjent med forfatter Ida S. Skjelbakken. 

Ida S. Skjelbakken har skrevet 27 bøker på 5 år og har en unik skaperkraft. Hun skriver kjærlighetsbøker for voksne med et eventyrlig slør. Den fengslende skrivestilen og uvanlige privatlivet vekker lesernes nysgjerrighet. Er hun den nye Margit Sandemo?

Foto: Astrid Waller

Leserne forguder både bøkene hennes og er fasinert av Idas uvanlige bakgrunn og spennende livsstil. Hennes første serie Krøniken om Ylva Alm (25 bøker) ble utgitt i 2014-2016 og ble raskt en favoritt hos leserne. Deretter kom Ida med selvbiografien Fangen på celle nr 17 som avslørte at hun hadde sittet i fengsel. Da forstod vi at den milde vevre Ida fra Tangen i Hedmark var en knalltøff dame. Nå er 38-åringen aktuell med den nye serien Nattergalen.

Men hvordan startet det hele? Jo, det var kunstinteressen som ledet Ida ut i verden. Den kreative Steinerskolejenta forlot gården ved Mjøsas bredd og satte kursen mot Italia for å lære malerkunst hos Inger sitter og Fritz Røed. Så gikk det slag i slag.

Kunstnerstudenten med hvit stripe i panneluggen var svært dyktig. Hun laget vakre malerier og skulpturer og fant sitt eget uttrykk som illustratør. Men Ida kunne mer enn å male, hun var suveren på å multitaske. De neste årene skaffet hun seg falsk identitet i USA, fikk proff karatetrening i Japan, ble utdannet livvakt i Italia og fikk jobb som etterforsker.

Ble du andpusten nå?

Det stoppet ikke der, for på en ferie til Miami møter hun Julio og de to ender opp med å drive en profesjonell skyteskole sammen i USA. Idas bakgrunn som konkurranseskytter var perfekt, men ikke oppholdstillatelsen. Den var falsk, for nå het hun «Amanda» og ikke Ida. Enden på visa ble at hun ble avslørt og kastet i høysikkerhetsfengsel i Miami. Og da fikk hun endelig tid til å skrive bøker, DET er vi veldig glade for!

Etter 6 måneder slapp Ida ut fra fengsel og ble kastet ut av USA. Merkelig nok ble hun ikke bitter, men fant kunnskap og takknemlighet for erfaringen hun fikk. Menneskene hun møtte bak murene gav henne innsikt i en annen verden - og inspirasjon til den nye serien Nattergalen.

Stor leserinteresse
Bokblogger Inger Monica Stornes har lest hennes første serie Krøniken om Ylva Alm og er like begeistret for den nye handlingsmettede serien Nattergalen. Inger Monica driver også facebookgruppen "Lev i en annen verden en stund".

Les Inger Monicas flotte anmeldelsen her

Foto: privat

I dag bor Ida i Italia med sin norske ektemann Kjetil Nystuen (43) og deres lille datter. Hun jobber fulltid som forfatter og illustratør. Hun samarbeider tett med ektemannen, som også er en ettertraktet illustratør og designer. Han har jobbet med visuell konseptutvikling for både film, spill og varehandel i over 20 år. Kjetil kommer opprinnelig fra Haga i Nes kommune i Akershus, like ved Årnes. Ekteparet har base her hos Kjetils familie når de er i Norge. Oppmerksomme Nattergalen-lesere har oppdaget at hovedpersonen i boka, Linde Villanger, kommer fra samme plassen.

Det reiseglade ekteparet har nylig flyttet fra England til Agropoli i Sør-Italia. De bor i en gammel borgruin fra 1700-tallet, ved siden av slottet Castello Aragonese. Det varme klimaet passer ypperlig for familiens fjærkledde kjæledegge, papegøyen Gringo. Den pratsomme fuglen er stadig på tur i landsbyen, trygt passert i ryggsekk-buret til matfar. Vi vet ikke som Gringo har lært seg noen italienske gloser ennå, men Ida snakker i alle fall språket flytende.

På boklanseringen på Nes Bibliotek på Årnes onsdag 26. september kl 13.00 skal vi bli kjent med det spennende ekteparet og kikke bak kulissene hvordan de to jobber og lever. Boklansering i Oslo på Fru Kvist ble fullbooket lynraskt og avslører at Ida har ivrige lesere.

Tar du turen til Nes Bibliotek onsdag 26. september kl 13 får du møte Ida og Kjetil. Det blir forfattermøte, bokbad, illustrasjoner, gavedryss, skrivetips og festkake.

Velkommen på boklansering på Nes bibliotek på Årnes (50 minutter utenfor Oslo). Følg med på Bladkompaniets facebookside for flere spennende boknyheter. 

Forfatter
Ida S. Skjelbakken er født i 1979 på Lørenskog, oppvokst på Tangen i Hedmark. Krøniken om Ylva Alm (25 bøker) var hennes debut som romanserieforfatter, og hun har illustrert serien selv. Selvbiografien Fangen på celle nr 17 ble utgitt i 2014. Hennes nyeste serie Nattergalen er også en historiske romanserie, fylt med spenning og kjærlighet. Nattergalen selges i butikker og kiosker over hele landet, og finnes også som e-bok. Man kan abonnere på serien her. Les mer om Ida her

Nattergalen – en historie om frihet, forbrytelser og kjærlighet 
Romantisk og handlingsmettet fra Nes Herred og Kristiania på 1890-tallet.
Sytten år gamle Linde Villanger bor på en liten husmannsplass sammen med faren Eiliv. Selv om de er fattige, lever Linde et beskyttet og bekymringsløst liv. Men plutselig en dag står det tre fremmede menn på tunet, og det viser seg at Eiliv er i store vanskeligheter ...
Linde ser seg etter hvert nødt til å reise inn til Kristiania alene, og møtet med storbyen blir overveldende. Hennes kamp for å redde faren setter henne i fare, men hun blir også kjent med mennesker som vil hjelpe henne, blant andre den unge, småkriminelle, men akk så sjarmerende Peter ... 

Arkiv

2020   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2019   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2018   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12