Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Lailas jul

03. December, 2018, av Laila Brenden

Grøtfesten er startsskuddet! Første desember kommer det opp julestjerner i alle vinduer, og første søndag i advent samles hele familien til grøtfest med litt tull og tøys attåt. Den neste uka smyger kakeluktene seg rundt i huset, og da er det jo nesten jul. 

Et godt minne fra barndommens jul, er den jula da det lå fem! Frøken Detektiv-bøker under treet. Med nesa i bøkene, tett inntil juletreet ble det mange kosestunder i krøll på sofaen. Mormor hadde god tid, og ville gjerne høre hva som skjedde i bøkene. På den måten opplevde jeg historiene to ganger.

I dag synes jeg julen er fin fordi hele familien har tid til å være sammen. Alle er så travle ellers i året, men i julen er det større ro rundt oss.

Favorittmat på julaften er skinkestek, sånn har det vært helt fra jeg var liten. Jeg fikk alltid skinkestek mens resten av familien spiste ribbe. I dag spiser jeg ribbe også, og synes det er godt.

Tre ting må til for at det skal bli julestemning i heimen: levende lys, ekte juletre og goro.

Jeg bare lage goro for at det skal bli ordentlig jul. Oppskriften er fra mormor, og det blir veldig fint å stikke ut hjerter av deigen. Hjertegoro gjør alltid lykke, og så er de strålende dekorative!

Goro oppskrift
1 3/4 dl kremfløte
1 egg
125 g sukker
325 g romtemperert smør
1 ss vaniljesukker
1 ss konjakk (kan sløyfes)
1 ss potetmel
1 ts raspet sitronskall ( kan sløyfes )
500 g hvetemel

Visp fløten til krem. Visp eggedosis av egg og sukker. Vend fløten inn i eggedosisen sammen med konjakk og sitronskall. Bland det tørre og smuldre smøret i melblandingen. Bland dette i røren. Dekk deigen med plast og la den hvile over natten. (Minst 2 timer)
Ta deigen ut fra kjøleskapet og kjevle den så tynt som mulig. Lag en mal i størrelse på gorojernet som du kan skjære etter. Stek til gylne. Den siste delen av deigen stikke jeg ut i hjerter med pepperkakeformer og steker midt i jernet. Vakre kaker! 

Arkiv

2019   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2018   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2017   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12