Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Mariannes jul

22. December, 2018, av Marianne MacDonald

Min mest spesielle juleforberedelse er at jeg strikker! Oldemoren min strikket alle julegavene hun gav bort. Så flink er ikke jeg, men jeg legger litt stolthet i å alltid gi fra meg noe jeg har strikket selv. I tillegg pleier alltid jeg og kona å gå på tur til julemarkedet i Oslo sentrum, og der ender vi alltid opp med å kjøpe brente mandler i stedet for julegaver!

Bildetekst: Marianne i Irland i julen for et par år siden. 

Da jeg var liten dro hele familien til Kristiansand hver jul, der moren min kommer fra. Vi feiret jul sammen med besteforeldrene mine, som bodde i et stort gammelt sørlandshus med mange krinkelkroker. Julaften ettermiddag, når alle etter planen skulle sove middag, tilbrakte jeg mange fornøyde timer med å utforske de "hemmelige" gangene på loftet!

Det jeg liker best ved julen i dag er de deilige duftene av krydder, peisbål, og pepperkaker, de mange klare lysene som skinner gjennom mørketiden, og ikke minst det å sitte ned sammen med familien til et godt måltid mat!

Hva vi spiser varierer en del i vår familie! Men ofte er det kalkun på bordet, med pommes noisettes og mye annet godt tilbehør. Av det søte er irsk barm brack en favoritt. 

Jeg er ikke religiøs, men det er lite som gir bedre julestemning enn de tradisjonelle salmene! Jeg lytter gjerne til gamle hymner som "Veni, veni, Emmanuel," "Mitt hjerte alltid vanker," og også mer moderne sanger som konas favoritt, "Carol of the Bells," som er noe så sjeldent som en ukrainsk-amerikansk julesang! 

Jeg er halvt irsk, og det blir ikke jul uten en skikkelig irsk barm brack! Siden jeg har cøliaki, lager jeg denne oppskriften med glutenfritt mel, men det går selvsagt bra med vanlig hvetemel også!

Du trenger
300 gram rosiner
150 gram brunt sukker
100 ml sterk svart te
100 ml irsk whiskey
150 gram glutenfritt mel
1 skje bakepulver
1 egg, lett pisket
Noen klyper med kardemomme, muskattnøtt, kanel, ingefær, og nellik

Sukker og rosiner legges i en bolle, og whiskey og te helles over. La stå over natten. I en annen bolle blandes mel, bakepulver og kryddere, og det piskete egget blandes inn. Til slutt røres melblandinen og rosinblandingen godt sammen. Stekes i form i circa en og en halv time ved 160 grader til den er gyllen og velduftende.

Arkiv

2020   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2019   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2018   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12