Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Natalies jul

11. December, 2018, av Natalie Normann

Jeg gleder meg alltid til jul. Jeg er ikke så opptatt av julepresanger lenger, men jeg lager julemiddag og baker litt, og slapper av sammen med gode venner. Det viktigste er null stress, så det hender til og med at jeg tar fri fra skrivingen en dag eller to. 

Det viktigste for julestemningen er å sette opp juletreet og lage Saudakjeks. I år er andre året i Cardiff, og jeg regner med at det blir ganske regnfullt. De har skikkelig Haugesundvær her.

Mine beste juleminner er julaften hos besteforeldrene mine. Der ble det holdt skikkelig familiefest, alle var stivpyntet, alle spiste for mye og fikk altfor mange presanger. Bestemor og bestefar åpnet finstuen med langbordet dekket til fest. Det var bråkete og morsomt, og noe vi alltid gledet oss til lang tid i forveien. 

Bildetekst: Julefeiring 1964

Favorittjulematen er så klart pinnekjøtt. Jeg spiser det minst et par ganger hver jul. Nå som jeg bor i Cardiff er det ikke mulig å få tak i det, men de har god ribbe her, så jeg lider ingen nød. Det som er en absolutt nødvendighet er riskrem. Det er så nødvendig at jeg har sørget for et lite lager med grøtris i skapet for at det skal smake "riktig". I tillegg til noen poser med marsipan, selvfølgelig.

Julemusikk er viktig, og jeg hører mye på gamle klassikere i desember. Julefilmer betyr også mye for meg. Love Actually er en stor favoritt. Jeg sparer på den så lenge jeg kan, men ender alltid opp med å se den i begynnelsen av desember. I år blir det nok det samme. Jeg har ikke utforsket hele "julebiblioteket" på Netflix ennå ...

I tillegg til Saudakjeksen, lager jeg alltid en kardemommekake. Det er kryddervarianten av Dronning kvadrater som er en gammel klassiker, og her kommer oppskriften.  

Kardemommekake
3 egg
2 dl sukker
100 gram hvit sjokolade, hakket i ikke altfor små biter
250 gram smør
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme (gjerne litt mer for den som liker mye kryddersmak)
2,5 dl melk

Lag tykk eggedosis av sukker og egg. Smøret smeltes, og når det er litt avkjølt, blandes det i eggedosisen sammen med melken. Bland alt det tørre, inkludert sjokoladebitene, og rør alt sammen.
Stekes på 180 grader ca 20-30 minutter, avhengig av formen som brukes. Jeg foretrekker brødform.

Arkiv

2019   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2018   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2017   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12