Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Sagaen om Isfolket som lydbok

29. August, 2018, av Anja Okland

Hedda Sandvig leser inn Sagaen om Isfolket på lydbok

Skuespiller Hedda Sandvig leser for tiden inn de populære bøkene Sagaen om Isfolket av Margit Sandmo. Det er mange bøker som etter hvert skal leses inn og bli tilgjengelig som lydbøker. Hele 47 bøker skal leses inn.

Har du lest Sagaen om Isfolket tidligere?
Jeg har ikke lest de tidligere. Det er først i forkant av innspillingen at jeg har lest de. De var jo veldig populære da de kom ut, så Sagaen om Isfolket og Margit Sandemo var kjent for meg.

Du jobber til vanlig som skuespiller. Hvordan bruker du det i innspillingen?
Som skuespiller gjør jeg mange ulike jobber og én av dem er å lese lydbøker. Jeg har lest inn mange lydbøker de siste ti årene og forberedelsene kan minne litt om forberedelser til scenen. Jeg gjør research på forhånd og prøver å leve meg litt inn i boka. Fokuset mitt er å få en fin flyt, og få frem historien på best mulig måte. Det er historien som er det viktigste.

Hvordan forbereder du deg til en innspilling?
I forkant av innlesinger, så gjør jeg en god del research. Jeg leser bøkene, bruker mye Google og YouTube. Det blir Googling av både forfatteren og bøkene, steder, uttale av ord og gjenstander.
Når det gjelder manuset, så bearbeider jeg det litt i forkant og markerer de forskjellige dialogene i flere farger for å skille mellom personene i boken.

Hedda leser inn Sagaen om Isfolket fra et nettbrett.

Lytter du til lydbøker?
Jeg bruker ofte lydbok hjemme til barna mine. De er veldig glade i lydbøker og elsker å sitte hjemme og velge lydbøker sammen.

Hvor lang tid bruker du på å lese inn en lydbok?
Tiden jeg bruker på dette er veldig varierende. Jeg har lest inn mange lydbøker, og noen er lengre enn andre. Dessuten har språket i bøkene mye å si. Det tar for eksempel lenger tid å lese en bok med mange fremmedord eller som for eksempel inneholder mange navn og begreper på et fremmed språk. Jeg leser stort sett i økter på fire timer i studio. På disse første to Isfolket-bøkene har jeg brukt rundt fire økter pr bok.

Hvor mange bøker har du lest inn av Sagaen om Isfolket?
Nå har jeg lest inn to bøker i serien, så jeg har 45 igjen. Jeg gleder meg til å bli dratt inn i den spennende fortellingen om Sol og Tengil den onde. Nå har jeg mange timer foran meg med alle de kjente karakterene fra bøkene.

Margit Sandemo hører på Sagaen om Isfolket på lydbok og er veldig fornøyd med innleseren.

Kommentar

Sagaen om Isfolken og Fjellroser 29/8/2018
Beklager, men med disse prisen er det økonomisk umulig å lytte på disse etterlengtede seriene. Isfolket kommer på ca 7800,- med disse prisene deres. Fjellroser kommer på ca 7200,- Hadde dere vært såpass at dere la de i PLUSS hadde drømmen gått i oppfyllese.. ISFOLKET på øret har jeg drømt om siden jeg startet med lydbøker for flere år siden...
Hei 29/8/2018
Takk for din tilbakemelding!
Vi skjønner at det kan bli dyrt å kjøpe alle bøkene, men når du kjøper en lydbok er det både innleserens, redaktørens og ikke minst forfatterens jobb du betaler for. Vi jobber for å få bøkene inn i Storytel og EBOK.NO Pluss.
Når blir den første lydboken tilgjengelig for salg? 13/9/2018
Hei! Når ventes det at lydbøkene blir tilgjengelige?
Logg inn for å sende kommentar

Arkiv

2020   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2019   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2018   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12