Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Bente Pedersen - seriedronningen under nordlyset

27. June, 2019, av Astrid Sømoen

Akkurat nå skriver Bente på serien Aurora om den modige og eventyrlystne kjøpmannsdatteren i Tromsø, 1918.
- Det er ikke tilfeldig at hovedpersonen heter Aurora, forteller Bente Pedersen med et lurt smil. De magiske blågrønne himmelbølgene som danser over hustaket hos Bente i Skibotn kalles aurora borealis, eller nordlys.

Les første bok i serien gratis på EBOK.no.

Bente har utgitt over 220 bøker, og i tillegg er hun utgitt i Sverige, Danmark, Finland, Island og Polen. Den kreative og kvikke ildsjelen fra Nord-Troms er Norges seriedronning, men kaller seg selv formutter, jordnær som hun er. Bente skriver også artikler og holder foredrag, ofte om kvinneliv på nordkalotten, et tema som står hennes hjerte nær. Nå er hun i innspurten av serien Aurora, som hun røper blir på 20 bøker, og hun lover spenning og dramatikk helt frem til siste bok.

NYHET - KOMPLETTE SERIER KOMMER PÅ LYDBOK

- Nå kommer både Raija og Tre søstre ut som lydbok, forteller Bente stolt.

Hva handler Raija om?

- Raija er min debutserie og ble en kioskvelter på 40 bøker. Hovedpersonen Raija er en nordvestkuling av et kvinnfolk som muligens aldri kunne ha levd på 1700–tallet, forteller Bente.

Nøden i det krigsherjede Finland tvinger Raijas foreldre til å selge henne til en norsk familie. Ferden over vidda blir spennende og farefull, og Raija vokser opp og møter en verden full av overtro og mystikk, men også kjærlighet og håp.

- Gjennom Raijas utrolige liv fikk jeg fortalt mye historie om menneskene fra Nordkalotten, forteller Bente. - Historie, kultur og identitet er bakt inn i fortellingen, og Raijas liv er fylt med spenning, dramatikk og kjærlighet.

Lydbøkene i serien Raija kommer på norsk hos EBOK.no fra 28 juni. Lydbøkene slippes dryppvis fremover, for det tar tid å lese inn en hel serie.
- Jeg håper både gamle og nye lesere vil like den. Serien er en gammel favoritt som mange stadig etterspør, forteller Bente.

Det er skuespiller Petronella Barker som er leser Raija.
- Hun er veldig dyktig og har en god stemme, forteller Bente.

Se Bladkompaniets utgivelsekalender her

Bente er en multikunster som dikter med både med penn, kamera og strikkepinner. Den tidligere læreren kan både underholde og formidle kunnskap, for i boken Strikk fra nord er det både historier og 30 strikkeoppskrifter. Raija-sjalet og Hjertesøstre-vantene (Tre søstre) er begge svært populære oppskrifter. Boken har selvfølgelig både mønsterdiagram og strikkeskole. 

Hovedpersonen Raija er også sentral i Bentes strikkebok Strikk fra nord (Bladkompaniet 2016). Bente fant sin Raija-modell i Tromsø, flotte Karin Elisabeth Åsheim ble bokas coverdame. 

- Raija-sjalet er en av storfavorittene, forteller Bente ivrig. Hundrevis av lesere har strikket sjalet som finnes i to størrelser, og mange velger garn med paljetter eller fargegradering. Et fargerikt knippe bilder med lesernes egne sjal og plagg inspirert fra boken finner du på Facebook-gruppen Strikk fra nord Bente Pedersen

FLERE SERIER PÅ LYDBOK

Hennes serie Tre søstre (66 bøker) kommer innlest på svensk (Tre systrar) hos STORYTEL den 15. oktober. Serien handler om tre venninner som opplever en dramatisk hendelse i oppveksten og knyter sterke vennskapsbånd. De tre hovedpersonene, storgårdsdatteren Ingrid, tjenestejenta Stina og samiske Aile, er hjertesøstre.

- Det er stas å ha lesere i hele Norden, det setter jeg stor pris, sier Bente.
Mange norske, danske og finske lyttere forstår svensk godt og innleser Kajsa Linderholm gir serien liv og innlevelse.

Første bok i Tre systrar heter Första dansen og slippes 15. oktober på STORYTEL, her kan du se mer informasjon om dette.

Ferielesningen og lydboklisten er klar - takk for bokpraten, Bente!

Tips:
Hvis du vil komme i Raija-stemning bør du lytte til Trine Strand, nordnorsk artist med kvenske og samiske røtter. Hun sang melodien Mor Gustava på Aurora-lanseringen i Tromsø. Du kan se musikkvideoen til sangen på YouTube her

(Vi tar forbehold om at Bladkompaniets samabeidspartnere kan endre sine utgivelsdatoer og distribusjon).

Arkiv

2020   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2019   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2018   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12