Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Vinterhilsen fra sørlandet

17. February, 2017, av Øystein Antonsen

Nå står vinterferien for døra for mange, de fleste har vinterferie 20 – 24 februar. Mange drar på fjellet i vinterferien, men det har aldri vært tradisjon i min familie. Foreldrene mine dro aldri på fjellet. De likte seg best hjemme, og sånn har det blitt for meg også. Det er tross alt mye å finne på i sitt eget nærmiljø også.  

Jeg var en attpåklatt som hadde fire eldre søsken som alle hadde stiftet familie da jeg var liten og bodde hjemme. To bodde på Sørlandet, mens ei hadde flyttet til Oslo og ei annen til Bergen. I feriene pleide alle å samles, og det var et høydepunkt når huset fyltes opp med glade mennesker, men det var helst i påske, sommer og juleferiene – ikke vinterferien.  

Når jeg nå sitter og kikker ut av vinduet i barndomshjemmet som jeg kjøpte for sytten år siden, slår det meg at det må ha vært mer snø før – når jeg var barn. De siste årene har det vært lite snø her på Flosta hvor jeg bor. Visst kan det komme mye snø, men da gjerne i løpet av kort tid, for så å bli liggende tilsvarende kort tid. I år var det snøfritt til begynnelsen av februar. Nå har det riktignok kommet litt snø, men knapt nok til å gå på ski. Da jeg var liten var jeg full av energi, og elsket å gå på ski. Ekte ski, ja. Langrenn – ikke slike nedoverbakke-ski. Jeg husker jeg gikk runde etter runde rundt huset etter at det hadde blitt mørkt. Og når jeg ble lei av å gå på ski, lagde jeg snøhuler eller en snømann. Den som hadde hatt så mye energi i dag.  

(Blogginnlegget fortsetter under bildet.)

(Snø og vinter var morsommere når man var barn. Jeg har en sterk mistanke om at dette er den spede begynnelsen på en snøhule.)

Nå som voksen er jeg nok mindre glad i snøen, mindre skigåing blir det også, men det er alltid hyggelig å se glade barn leke seg i snøen. En annen vinterlig tradisjon her i huset er kremboller! I helgene lager jeg et brett eller to med boller med deilig vaniljekrem inni og perlesukker på toppen. Av en eller annen grunn syntes jeg det hører vinteren til.  

(Blogginnlegget fortsetter under bildet.)

(Her sitter jeg på fanget til søsteren min. Vi er rett på nedsiden av huset. Jeg ser glad og fornøyd ut, ja.)

Og med dette ønsker jeg alle en god vinterferie. Kos dere masse – med eller uten ski på beina.  

Vinterferiehilsen fra Øystein Antonsen

Arkiv

2020   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2019   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2018   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12