Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Kristin S. Ålovsrud

Kristin S. Ålovsrud (f. 1980) bor i Rælingen sammen med mann, barn og to hunder. Som barn tilbrakte hun alle feriene sine på Liaåsen i Valdres, og valgte derfor å legge sin første romanserie, Fredsår, til dette området. I hennes andre serie, Sagmesterens barn, er handlingen lagt til Skedsmo i Akershus, der hun vokste opp. Nå er hun ute med sin tredje serie, Blomster og blod, og igjen har hun lagt handlingen til kjente trakter, nemlig Lillestrøm.

Helt fra barnsben av har Kristin hatt en forkjærlighet for både historiefortelling og gamle dager, og hun er lykkelig med å kunne kombinere disse interessene med skrivingen. Kristin skriver varmt og gripende, og leseren lever seg inn handlingen fra første side.

Hilsen fra forfatteren i Blomster og blod:

Kjære leser,

Om du bare visste hvor mye jeg har gledet meg til du skulle sitte med denne boken mellom hendene!

Blomster og blod er ikke en serie om krig, men om mennesker og hva vi gjør når vi blir stilt overfor nesten umulige valg. Hvor langt vil vi gå for å kjempe for det vi har kjært, hva er vi villig til å ofre for vår egen eller våre kjæres sikkerhet?

Handlingen foregår for det meste i og omkring mitt hjemsted Lillestrøm. Personene og det de opplever, er oppdiktet, men jeg forsøker å gjøre rammen omkring fortellingen så korrekt som mulig. Researchmengden har vært stor, og jeg er ydmyk og takknemlig for den hjelpen jeg har fått på biblioteket, av lokalhistoriske foreninger, historikere og ikke minst tidsvitnene som selv opplevde krigen. Det er fremdeles noen få igjen som kan fortelle om hvordan det faktisk var, og jeg har prøvd å arbeide inn deres fortellinger, tanker og følelser om det som skjedde.

Jeg håper du vil like Blomster og blod, og at du vil følge Eivors og de andres historie gjennom et okkupert Norge.

Varm hilsen fra Kristin

Hilsen fra forfatteren i Sagmesterens barn:

Kjære leser

En nydelig og varm sommerdag sto jeg ved elven som renner gjennom Sagdalen, og så på vannet som klukket og rant. Mens jeg sto der og lyttet til den muntre lyden, så jeg plutselig for meg Anna og Sigurd, og det var i dette øyeblikket at Sagmesterens barn begynte å ta form.

I dag er elven liten, men i 1852, året da denne historien begynner, var det et yrende liv langsetter den. Sagene lå tett i tett, sagbladene hvinte, og plankekjørerne kjørte til og fra Christiania med last. Og rundt sagene lå brukseiernes store gårder.

Det er dette miljøet jeg håper at du har lyst til å bli bedre kjent med sammen med meg. Livet på den tiden var nok ikke alltid like enkelt. Likevel stiller den livsglade og muntre Anna bestandig opp for andre, og det samme gjør den ansvarsfulle broren Peder. Den andre broren, derimot – Sigurd – er en drømmer som lengter etter å dra over havet til Amerika.

Sagmesterens Barn er min andre romanserie, og denne gangen har jeg lagt handlingen til den kommunen jeg vokste opp i, Skedsmo i Akershus.

I arbeidet med serien har jeg tatt mange turer til Sagelva, og etter hvert har søsknene Bakken trådt stadig tydeligere frem for meg. Nå håper jeg at du vil bli like fascinert av dem som jeg har blitt.

God lesning!

Varm hilsen fra Kristin 

Hilsen fra forfatteren i Fredsår:

Kjære leser

Den gode historien har alltid fascinert meg. Helt fra jeg var liten, har jeg elsket å høre historier fra gamle dager. Det var ikke få ganger mormor måtte fortelle de samme fortellinger fra krigen om igjen, og de var like spennende hver gang. Jeg lærte tidlig å lese og slukte den ene boken etter den andre, fra Frøken Detektiv til Lillelord. Fremdeles synes jeg det er like spennende å åpne en ny bok og bli kjent med både handlingen og hovedpersonene.

Da jeg skulle studere, var valget enkelt. Det måtte bli historie. Jeg fikk fordype meg i alle de interessante og engasjerende hendelsene som har funnet sted rundt omkring i verden. Dette ledet meg videre til lærerutdannelse. Jeg ønsket å vekke den samme nysgjerrigheten hos ungdom som jeg følte selv da jeg gikk på skolen, for ingenting er mer inspirerende enn når ungdommer blir grepet av fortellinger og drevet til å dukke ned i bøker for å lære mer.

I arbeidet med Fredsår har jeg fått mulighet til å skape mitt eget univers. Hovedpersonen Ragnhild har blitt til gjennom de mange fortellinger jeg har hørt og lest, og mennesker jeg har møtt, men hun er selvfølgelig helt oppdiktet.

Jeg håper at du som leser vil bli like glad i Ragnhild som jeg har blitt!

Beste hilsen
Kristin

Besøk Kristins facebookside og hennes blogg

Bøker av Kristin S. Ålovsrud

Se alle