Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Torill Thorup

Torill Thorup

Torill Thorup (f. 1976) debuterte med Inga Svartdal i 2004, og har siden skrevet seriene Arvesølv (2007) og Der vinden hvisker (2012). Torill er utdannet hjelpepleier, men har alltid drømt om å bli forfatter. Hennes litterære forbilder er bl.a. Trygve Gulbranssen, Kate Morton og Margit Sandemo.

– I ung alder ble jeg trollbundet av Sagaen om Isfolket. Etter å ha lest de første bøkene visste jeg hva jeg skulle bli – romanserieforfatter! Og allerede som 20-åring begynte jeg å ”plage” forlagene med manus, forteller Torill. – Jeg fikk gode tilbakemeldinger, og beskjed om å ”skynde meg langsomt” – noe jeg selvfølgelig ikke hadde tid til. Jeg skrev så blekket sprutet, og i 2002 var jeg kommet så langt at jeg inngikk kontrakt om serien Inga Svartdal, som ble lansert i 2004.

På spørsmål om hva hun vektlegger når hun skriver, forteller Torill at hun er opptatt av dramatikk. 
– Jeg er nok mer dramatiker enn romantiker av natur, innrømmer hun. – Jeg er opptatt av at handlingen skal ha en rød tråd – gjerne flere gåter og hemmeligheter som nøstes opp etter hvert, slik at leserne engasjeres og forhåpentlig får noen overraskelser underveis. Dessuten er det viktig å skape nyanserte personer: ingen er bare snill eller bare ond. Jeg bruker også gjenkjennelsesfaktoren bevisst. Leserne må tro på historien og personene. De skal ha følelsen av å befinne seg midt i handlingen.

– Jeg har alltid vært interessert i historie, og min erfaring er at folk liker å lese om fortiden, fortsetter Torill. – Når jeg skriver, er jeg nøye med at alt skal være historisk korrekt – klesdrakter, mat, tradisjoner og så videre, og under skrivingen av Arvesølv har jeg pløyd gjennom en rekke kulturhistoriske verk og bygde- og slektsbøker. Men jeg tar meg selvfølgelig friheten å dikte opp gårder, personer og begivenheter, avslutter Torill med et smil – ellers ville jeg jo ikke vært forfatter!

Bøker av Torill Thorup

Se alle