Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Øystein Antonsen

Øystein Antonsen er født i 1974 og bor i barndomshjemmet i Flosta, i nærheten av Arendal. Han er gift og har to barn. Helt bra barnsben av har han elsket å skrive historier. I tillegg til å skrive jobber han for tiden innen barnevernet.

Rederiet er hans debut som romanforfatter.

Kjære leser

Med serien Rederiet går min forfatterdrøm i oppfyllelse. Jeg vil ta dere med til Sørlandet, og mine hjemtrakter, Flosta, som ligger dels på fastlandet, dels på øyene Flosterøya og Tverdalsøya.

Det var gode tider på Flosta på 1800-tallet. Så å si hele lokalsamfunnet var tilknyttet skipsfarten, og velstanden skyldtes denne. Fraktinntektene var høye, og stadig flere skuter ble bygd eller kjøpt. Det skapte et stort behov for sjømenn, og mange arbeidet også på kraner og verft. Kvinnene tok ansvaret for barn og hjem.

I lokalsamfunnet ble det knyttet tette bånd mellom de velstående familiene. Eierskapet av skutene lå i familiedynastiene, og det hendte at kjærligheten måtte vike for sosiale og økonomiske hensyn. Arrangerte ekteskap var en del av hverdagen.

Men utover 1890-tallet falt markedet dramatisk. Seilskutene fikk hard konkurranse fra en økende flåte av dampskip. De hvite seils tid nærmet seg slutten.

Rederiet møter du fire sterke kvinner som alle er på vei inn i en ny tid. Rederfruen Marie, lærerinnen Louise, rederdatteren Ellinor og tjenestepiken Nora står overfor store utfordringer og endringer i livene sine. De skal oppleve dramatiske hendelser, mystikk, spenning og kjærlighet.

Historien og hovedpersonene er oppdiktede, men jeg har hatt stor glede og nytte av å sette meg inn i sognets rike og spennende historie.

Jeg ønsker deg, kjære leser, velkommen til Flosta i en omveltende skjebnetid!

Beste hilsen
Øystein S. Antonsen

 

Bøker av Øystein Antonsen

Se alle