Bladkompaniet er en del av Vigmostad & Bjørke. 

© Bladkompaniet.no. Alle rettigheter. Bladkompaniet ™

Bladkompaniet så dagens lys den 2. september 1915. Forlaget feriet 100-års jubileum i 2015 og utgir 220 bøker i året. Bladkompaniet utgir både norske romanserier, spesialbøker og oversatte bøker i sjangeren krim, drama, romantikk og feelgood. 

Gjennom verdenskriger og medierevolusjoner har Bladkompaniet vært selve folkelesningsforlaget – med en lang rekke av de mest leste og best likte forfatterne i Norge. Og de største heltene: Knut Gribb og Morgen Kane! 

Bladkompaniet ble stiftet av bokhandler Jon Aass, som allerede drev J. Aass forlag og – ja, faktisk – Folklæsningsforlaget. Formålet var å utgi ukebladet Tidsfordriv, «et helt igjennem norsk tidsskrift … et hjemmets blad, et folkeblad, altid på høide med tiden». Det var en suksess allerede fra første driftsår, 1915, og i alle år siden har forlaget vært en ledende leverandør av «tidsfordriv» – eller underholdningslitteratur med et nyere ord – i form av blader, tegneserier og fremfor alt bøker. Rudolf Muus, Kjell Hallbing og Margit Sandemo er toppene i dette alpelandskapet, fulgt av sterke navn som Bente Pedersen, Willy Ustad, May Grethe Lerum, Rune Angell-Jacobsen, Kjellaug Steinslett og Laila Brenden. Og rekken av storselgende norske serieforfattere fortsetter: Seksten romanserier er under utgivelse.  

I tillegg til norske forfattere har Bladkompaniet gavnet folkelesningen med oversatte bestselgere i alle sjangre. I 1949 introduserte forlaget en nyhet: den moderne pocketboken. Med serien «Alle Tiders Forfattere» ble store navn fra verdenslitteraturen som Kipling, Balzac og Poe tilgjengelige for brede lag til en billig penge. 

Kvalitet og popularitet er ingen motsetning, tvert imot: Bladkompaniet har som uttrykt mål å være best for flest. Det har vært ledestjernen i alle år – selv da navnet forsvant! Etter over seksti år i familien Huitfeldts eie ble forlaget solgt i 1999 og etter noen år innlemmet som en avdeling i Schibsted Forlag. Kort før hundreårsdagen i 2015 gjennoppsto Bladkompaniet, nå som del av Vigmostad & Bjørke. 

Bladkompaniets historie er fortalt i jubileumsbøkene:
Fra Rudolf Muus til Margit Sandemo. 75 års folkelesning fra Bladkompaniet A.S (1990) Finn Arnesen
Jubileumsbok 100 års folkelesning fra Bladkompaniet. De siste 25 år 1990–2015 (2016) Frøydis Arnesen (red.)