Denne personvernerklæringen forteller hvordan personopplysninger samles inn og brukes via nettstedet bladkompaniet.no.   

Bladkompaniet er et merkenavn under Vigmostad & Bjørke AS. Daglig leder i Vigmostad & Bjørke AS er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger som er innhentet fra bladkompaniet.no. Det er viktig for oss at du som kunde skal være sikker på at oppbevaring av dine data foregår på en sikker og profesjonell måte.

Hvorfor lagrer vi opplysninger om deg?
Bladkompaniet benytter informasjon du oppgir, for å gjennomføre våre forpliktelser etter kjøpsavtalen med deg som kunde og for å oppfylle krav i bokføringsloven.

Hvilke opplysninger lagrer vi om deg?
Når du handler på bladkompaniet.no, lagrer vi navn, e-postadresse, telefonnummer, produkt-, leverings- og betalingsopplysninger.

Grunnlag for behandlingen
Informasjon om navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, produkt-, leverings- og betalingsopplysninger benyttes for å oppfylle kjøpsavtalen med deg som kunde. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel 6(b).
Dersom du har samtykket til det, benyttes også opplysningene til å gi deg informasjon og tilbud via e-post. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen artikkel 6(a). Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss.

Innhenting av personopplysninger
Vi lagrer de personopplysningene du avgir på våre nettsider i forbindelse med ditt kjøp og ved henvendelse til kundeservice. Som innlogget kunde vil du få oversikt over din kjøpshistorikk.
Utover dette benytter vi følgende verktøy for å innhente opplysninger om bruk av våre nettsteder:

Informasjonskapsler
På bladkompaniet.no benytter vi informasjonskapsler (cookies). En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på din datamaskin når du åpner en nettside. Noen kapsler er nødvendige for at nettsiden skal fungere, og andre benyttes for å gi deg som kunde en best mulig brukeropplevelse. Ved å bruke nettsidene våre aksepterer du slik bruk av informasjonskapsler. Informasjonskapsler som benyttes til markedsføring kan du selv velge å blokkere. Mer om vår bruk av informasjonskapsler finner du her.

Nettstatistikk
Bladkompaniet.no benytter analyseverktøy for å kunne utarbeide statistikk om bruken av nettstedet. Vi gjør dette for å kunne forbedre brukeropplevelsen og videreutvikle nettstedet. Personlige opplysninger anonymiseres, samles og brukes kun til analyseformål.

Sosiale medier
Funksjonen «Del med andre» kan brukes til å videresende lenker på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om delinger logges ikke hos oss. Se for øvrig nettsamfunnets egen personvernpolicy for mer informasjon.

Nyhetsbrev
På bladkompaniet.no kan du melde deg på nyhetsbrev og samtykke til at vi kan informere deg om våre produkter og tjenester. Du kan når som helst melde deg av dine nyhetsbrev. Dette gjør du enkelt ved å følge en lenke som oppgis i alle nyhetsbrev vi sender ut.

Våre samarbeidspartnere
For å kunne oppfylle våre forpliktelser etter avtalen med deg overføres nødvendige opplysninger til våre samarbeidspartnere innen utvikling, datasenter, trafikkanalyse, telefonsalg, markedsføring, pakking og distribusjon. Alle våre samarbeidspartnere som får innsyn i personopplysninger, har inngått databehandleravtaler med oss.

Sletting av personopplysninger
Opplysninger som du gir oss, vil bli tatt vare på inntil "formålet med behandlingen er oppfylt". Dette betyr at når du bestiller et produkt hos oss, tar vi vare på alle opplysningene dine frem til varen er levert og faktura er betalt. Opplysninger vi etter bokføringsloven er forpliktet til å bevare, vil lagres i 5 år i henhold til lovens krav.

Som registrert har du rett til å kreve sletting eller endring av personopplysninger som du selv har registrert på våre nettsider. Du kan også når som helst trekke tilbake samtykker du har gitt til e-postmarkedsføring. Dette gjør du ved å følge lenken i et nyhetsbrev du har mottatt eller sende en e-post til slettmeg@forlagshuset.no.

Rettigheter for den registrerte
Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Vi gjør oppmerksom på at du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger vi ikke er forpliktet til å ta vare på i henhold til annet regelverk. Dersom du har spørsmål til eller er misfornøyd med hvordan vi behandler dine personopplysninger, ber vi om at du tar kontakt med oss. Du har imidlertid også rett til å klage til Datatilsynet.

Informasjonssikkerhet

Den registrertes persondata er beskyttet i egnede og sikrede datasentre med adgangskontroll. All trafikk på nettressursen foregår kryptert og vi har egne databehandleravtaler med de underleverandører vi benytter oss av.

For å sikre våre nettressurser, forbeholder vi oss retten til å implementere sikkerhetstiltak, inkludert geo-blokkering, mot land og områder vi anser å utgjøre en stor sikkerhetsrisiko. Dette bidrar til å beskytte mot trusler og sikre dataintegritet.

Revisjon av personvernerklæringen
Vi vil kunne oppdatere denne personvernerklæringen for å gjenspeile eventuelle endringer på nettstedet eller i våre rutiner. Ny erklæring vil bli publisert på nettstedet senest en uke før endringene iverksettes.

Kontaktinformasjon
Henvendelser angående personvern kan du sende skriftlig til personvern@forlagshuset.no, eller du kan ta kontakt på telefon: +47 23 30 24 28.