Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Elisabeth Havnsund

Elisabeth Havnsund (f.1960) er bosatt på Sjøholt på Sunnmøre, er gift og har fire barn. Hun er utdannet lærer og har arbeidet i grunnskolen i en årrekke. Elisabeth vant Schibsted Forlags manuskonkurranse i 2007 og ga etter det ut sin første serie, Kobberhjerte.

Nå skriver hun på sin andre bokserie, Jenny Lyng, som finner sted i Ålesund i tiden etter den store bybrannen i 1904.

Hilsen fra forfatteren:

Kjære leser!

I denne romanserien vil jeg ta deg med til Sunnmøre, til mine hjemtrakter og den vakre byen ved havet – Ålesund.

Året er 1904, det året da Ålesund ble herjet av en forferdelig brann. I løpet av en stormfull januarnatt ble hele den vakre trebyen lagt i aske.

Atten år gamle Jenny Lyng kommer fra det lille stedet Hamna, nord for Ålesund. Hun er en jente med mange planer og drømmer for fremtiden. På vårparten dette året får hun seg arbeid på Kristiania Folkekjøkken, der alle arbeiderne som bor i brakker mens de bygger byen opp igjen, kan få seg mat. I løpet av tre år forvandles det gamle Ålesund til en helt ny by med vakre hus i jugendstil. 
Handlingen og personene i denne boken er fri fantasi, det er også Hamna, stedet som Jenny kommer fra. Men jeg har gjort mitt beste for å beskrive Ålesund og området rundt slik det var på begynnelsen av 1900-tallet.

Jeg håper at du, kjære leser, vil bli like glad i Jenny Lyng som jeg er.

Beste hilsen
Elisabeth Havnsund

Bøker av Elisabeth Havnsund

Se alle