Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Kaja Nylund

Kaja Nylund (f. 1982) er født og oppvokst på Ørsnes, en liten bygd i Lofoten.

I dag bor hun i Paris sammen med ektemannen og motefotografen Bård Lunde, og er forfatter på heltid. Hun debuterte i 2013 med den populære romanserien Rebekka, som fortsetter parallelt med Perlemor.

Kaja Nylund om sin nyeste serie Perlemor

Værøy er et spennende og eksotisk sted. Det har fascinert meg så lenge jeg kan huske. I mange år drømte jeg om å reise dit. Så en dag kom Jona til meg. Hun var som en virvelvind, med brusende svart hår og brune øyne, så full av livsglede og kjærlighet til øya at det tok pusten fra meg. Siden fikk hun en stemme, samtaler og hendelser presset på, og med dem var historien om Jona Linde født.

Men hvordan var det å leve på den værharde øya i 1897? Spørsmålet sendte meg på en reise inn i Værøys historie, som bergtok meg fullstendig. Jeg forsto kjærligheten Jona bar på. Å lese om folket som en gang hadde levd der, berørte meg sterkt – og bak meg sto Jona og dyttet meg i ryggen. – Førtell om meg, sa hun.

Jeg sitter i Mostad, en fraflyttet grend som ligger vest på øya, og det er sommer. På en bjørnekjeksblomst kravler en marihøne. Ettermiddagssolen har varmet steinen jeg sitter på. Når jeg lukker øynene, hører jeg med ett fottrinn, dører som slamrer, stemmer og latter fra en svunnen tid. Sakte åpner jeg øynene igjen. Et vinddrag stryker over ansiktet mitt, og luften rundt meg fylles av et lett brus. Igjen ser jeg inn i fortiden. Jeg skimter ryggen til Jona idet hun piler rundt hushjørnet, klar for nye eventyr.

Jeg håper du blir med Jona og meg på reisen gjennom gode og onde dager på øya i havgapet.

Beste hilsen 
Kaja Nylund
Besøk forfatterens hjemmeside, hvor hun blant annet skriver dette om seg selv:

Min drøm var å bli forfatter og den gikk i oppfyllelse!

Jeg heter Kaja Nylund og er født og oppvokst på Ørsnes, ei lita bygd i Lofoten.
I 2006 flyttet jeg imidlertidig til Oslo og har siden bodd her. Fra jeg var liten har jeg elsket å lese bøker og på slutten av 90-tallet leste jeg min første romanserie – jeg ble fullstendig hektet!
Siden jeg var glad i å skrive selv, og det ofte ble slik at jeg hadde vanskelig for å avslutte en fortelling, tenkte jeg at det hadde vært morsomt og spennende å skrive serie selv.

Rebekka har ligget i meg lenge og modnet – og endelig er hun klar for resten av Norge også! Dette er min store drøm, og jeg er så glad og takknemlig over å kunne dele historien om henne med dere!

Bøker av Kaja Nylund

Se alle