Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger
Registrer eller Logg inn med Facebook

Kate Helen Simonsen

Kate Helen Simonsen (f. 1969) er fra Haugesund, men bosatt i Sveio. Hun og ektemannen har fire barn og ett barnebarn.

Kate Helen har alltid drømt om å skrive. Hjemme i Sveio har hun en egen skrivestue hvor hun skaper varme og spennende historier til glede for en stor «fan-skare»!

Hennes første historiske romanserie, Villblomster, ble på hele 25 bøker. Hennes andre romanserie, Camilla fra Rosendal, er pågående.

Vinhøst i Slovenia

Hvert år drar Villblomster-forfatter Kate Helen Simonsen og ektemannen Rune til vingården sin i Slovenia for å være med på innhøstingen. Årets produksjon er den beste i landet på over 100 år.

– Rune har alltid drømt om å eie en egen vingård. Nå har både hans drøm og min drøm om å bli forfatter gått i oppfyllelse, forteller hun.

Sosial innhøsting

Sammen med Rune, venner og Runes kolleger har forfatteren tatt turen ned til parets vingård i Slovenia for å være med på innhøstingen. Mens de siste druene høstes, spiller Stefan Anusek av hjertens lyst på trekkspillet og maten settes fram på langbordet.

– Hvert år rundt innhøstingen i oktober, reiser vi ned en hel gjeng. Vi har alltid gode dager her nede, og ikke minst er det veldig sosialt, forteller Kate Helen.
Slovenia er kanskje ikke det landet man først og fremst tenker på når man skal kjøpe sin egen vingård. Riktignok har vindyrking eksistert i denne regionen siden Celt- og Illyriansstammene, lenge før Romerne, ville innføre vindyrking til Frankrike, Spania og Tyskland. Dagens Slovenia har mer enn førti tusen vinprodusenter.
Det var først da Runes trofaste medarbeider, slovenske Aslan, foreslo at de skulle se på vingårder fra hans hjemområde, at drømmen begynte å fremstå som virkelig. Etter en rundtur i vindistriktet i 2004, bestemte ekteparet Simonsen seg for å kjøpe vingård i Ivankovci.

– Uten Aslans hjelp hadde vi aldri turt å satse på dette. Jeg var skeptisk til å begynne med, men produksjonen har gått veldig bra. Nå gleder jeg meg til hver gang vi skal reise ned hit, forteller Kate Helen.

Startet opp rødvinsproduksjon

Huset som stod på gården var falleferdig, så de gikk straks i gang med å bygge nytt. Produksjon av hvitvin, som utgjør 75 prosent av Slovenias vinprodusjon, har foregått her i mange år allerede.
– Vi var klar over at området var et typisk hvitvinsdistrikt, men ettersom både Rune og jeg er veldig glade i rødvin, bestemte vi oss for at vi måtte prøve med rødvinsproduksjon også.

Det gode resultatet lot ikke vente på seg: Rødvinen fikk nylig 18,5 poeng av totalt 20 i en offisiell test.

– Rødvinen ble rett og slett kjempegod! I dag produserer vi tre typer hvitvin og en type rødvin, forteller Villblomster-forfatteren.

Utvider produksjonen

Årets produksjon ble på drøye elleve tusen liter vin, hvorav tre og et halvt tusen liter utgjør rødvin. Paret har også kjøpt nabotomten og satser nå på å utvide vinproduksjonen både med rødt og hvitt.
– Ifølge de som og driver vingårder i området, har dette vært beste vinåret på over hundre år, forteller Rune.

Nå håper ekteparet på flere gode vinår i fremtiden.

– Det er fantastisk å kunne våkne opp på gården og se utover det flotte landskapet og vinrankene. Vi føler oss veldig privilegert, sier Kate Helen.

Bøker av Kate Helen Simonsen

Se alle