Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Marianne MacDonald

Marianne MacDonald (f. 1974) er halvt irsk, men født og oppvokst i Oslo. Hun er gift og jobber som oversetter og frilansjournalist. Marianne vant i 2011 Schibsted Forlags store romankonkurranse, og hun debuterer nå som forfatter med Doktorens døtre.

Kjære leser

Jeg vil be deg om en ting: Ikke prøv noen av de medisinske behandlingene som beskrives i denne serien! For oss som lever i det 21. århundre er det rart å tenke på, men på 1850-tallet ble frisk luft regnet som farlig, årelating som sunt, og latin som fryktelig skadelig for kvinners evne til å få barn.

Akkurat den holdningen gjør livet vanskelig for Amalie Hartmann, hovedpersonen i Doktorens døtre. Hun vil så gjerne lære om medisin, men som kvinne har hun ikke adgang til universitetet. For den yngre søsteren hennes, Emmeline, er nok livet som ung, borgerlig frøken lettere: Hun elsker å gå på ball, kle seg i siste mote, og ikke minst flørte med unge herrer.

De to vokser opp på Christianias solside, men stifter snart bekjentskap med byens mørkere sider. For selv om hovedstaden er en by i rask vekst, har de hygieniske forholdene ikke holdt følge, og sykdom bryter stadig ut. De to søstrene får snart behov for både viljestyrke og overlevelsesevne – men til tross for vanskelighetene deres, blomstrer kjærligheten.

Amalie, Emmeline og menneskene rundt dem er oppdiktet, men jeg har forsøkt å gi en så nøyaktig beskrivelse av hovedstaden vår som jeg kan. På samme måte har jeg gjort mitt beste for å sette meg inn i legevitenskapen slik den ble praktisert på søstrenes tid. Og selv om legevitenskapen har endret seg drastisk siden den gang, så er det en ting de som arbeidet innen helse deler, på tvers av århundrene, med dagens utøvere: De ble drevet av ønsket om å hjelpe og lindre.

Beste hilsen
Marianne MacDonald

Bøker av Marianne MacDonald

Se alle