Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Natalie Normann

Natalie Normann (f. 1962) er forfatter og oversetter. Hun har tidligere utgitt romanseriene Ildfuglen og Skjebnesøstre, og er nå aktuell med romanserien Clara Wahl fra hjembyen Haugesund.

Natalie Normann har en fargerik og spennende bakgrunn. Som toåring fikk hun være med sin kapteinfar på rederiet Christian Haalands «bananbåter» mellom London og Jamaica. Noen år senere bodde hun og familien i flere år i Spania. Hun var altoppslukende når det gjaldt bøker, og ble etter hvert god venn med bibliotekarene på biblioteket i Haugesund. Og selv om forfatteren nå er bosatt i Oslo, har hun fortsatt sterke røtter til hjembyen.

Og det er nettopp til Haugesund, en by full av kontraster og utfordringer, at Clara Wahl kommer som ung lege i 1919. Sykehuset, der hun skal arbeide, danner et spennende bakteppe for historien. Alt kan nemlig skje på et sykehus i en by som hver vinter blir oversvømt av folk som kommer for å være med på sildeeventyret.

– Ideen til denne serien kom ikke plutselig til meg, men i bruddstykker. Da jeg gjorde research til min første serie Ildfuglen, kom jeg nemlig over et fotografi av sykehuset, og det ble liggende i «inspirasjonsbanken». Senere leste jeg om første verdenskrig og oppdaget til min store overraskelse at norske kvinner og menn deltok på begge sider av fronten. Flere steder fantes feltsykehus med bare kvinnelige leger og sykepleiere, noe som skapte nye bilder og ideer. Omtrent slik ble et gammelt fotografi og en bit glemt historie til Clara Wahl, serien om en kvinne som har mistet alt under krigen.

Natalie Normann er utdannet cand.mag. med fagene litteraturvitenskap mellomfag, historie grunnfag og spansk semesteremne, noe som har vært til stor nytte i arbeidet som forfatter. I tillegg til romanserier har hun skrevet flere spennings- og barnebøker, samt en rekke noveller og føljetonger.

Besøk gjerne forfatterens egen blogg.

Bøker av Natalie Normann

Se alle