Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Salmund Kyvik

Salmund Kyvik (f. 1949) har studert historie, kunsthistorie og norsk og arbeidet i mange år som ungdomsskolelærer. Han har skrevet seriene Inga Torfinnsdatter (2017), Kapteinens datter (2011) og Mørketid (2014). 
Salmund er oppvokst på Bekkelaget i Oslo, der han fortsatt bor sammen med sin kone Nina.

NYHET 2018

NATTLYS - ny serie lansert juni 2018

Smuglertid, lengsel og kjærlighet!
Lillian har fått huspost i Kristiania og ser lyst på fremtiden. Men et møte med unggutten Mads fra guttehjemmet Bastøy skal snart forandre livet hennes. Forbudstiden legger sin hånd over hele landet. I skumringens blåtime forvandles vanlige arbeidere til smuglere. Både unge og gamle, kvinner og menn dras inn i en spennende verden og den veloppdragne Lillian klarer ikke å stoppe ... 

Forbudstiden
Forbudstiden ble også kalt Brennvinskrigen. Fra 1916 til 1927 er omsetningen av sprit forbudt i Norge. Avholdsfolket jubler, samtidig skapes et enormt svart marked. Myndighetene mobiliserer mot store og små smuglere ... 

Smakebit fra boka:
Lillian har hatt en vond oppvekst, og da hun som 18-åring får huspost i Kristiania, er hun overlykkelig. Hun skal tjene penger, hun skal oppleve spennende ting i hovedstaden - fremtiden er hennes! Men én ting skal hun ikke: tenke på ham hun en gang møtte.

Unggutten så langt på henne. Det var smerte og sårhet i blikket, men også noe annet. Lillian så motorbåten forsvinne utover mot Bastøy. Fremdeles kjente hun avtrykket av kinnet hans mot sitt. Det var merkelig godt.

Mads er 18 år og kan endelig reise fra det beryktede guttehjemmet på Bastøy. Full av optimisme og tro på fremtiden drar han til Kristiania, men ingenting blir som han har tenkt. Det er umulig å få jobb, moren jager ham på dør og piken han drømmer om, vil han nok aldri møte igjen.

Bøker av Salmund Kyvik

Se alle