Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Stine Langtangen

Stine Langtangen (f. 1977) er født i Oslo, men oppvokst i ei bygd utenfor sølvbyen Kongsberg. Hun har bodd i både Norge, Danmark, Tyskland og Australia, men bor nå utenfor Oslo sammen med mann og to barn.

Stine er utdannet sivilagronom og har spesialisert seg innen plantekultur og plantestudier. Hun har også en master i Human Resources, og arbeidet inntil nylig med dette.

Eikegården er hennes første romanserie. Hun er glad i reiser, bøker og naturen, særlig lange skogsturer.

Eikegården

Kongsberg og Eiker ca. 1650. Husmannsdatteren Selja vekker oppsikt med sitt nydelige vesen og vakre utseende.

En serie om kjærlighet og flukt, om sannhet og fortielser. Og om aldri å gi opp.

Både stallkarer og storgårdssønner viser interesse. Men det er bare en mann Selja vil ha. En mann som til tross for sine unge år, har en mørk fortid. Selja og Olai drømmer om et liv på Eikegården, men begge har en fortid som står i veien for den store kjærligheten.

Kjære leser!

Med serien Eikegården blir min forfatterdrøm til virkelighet! Jeg har alltid vært fascinert av gamle dager, av hvordan folk levde - eller overlevde. I denne serien skal vi tilbake til 1647. Vi befinner oss i min barndoms hjemtrakter; Sandsvær, Kongsberg og Eiker, drøye tjue år etter at sølvet ble oppdaget i Kongsberg og byen grunnlagt av Christian Kvart.

Her blir du godt kjent med den 17 år gamle husmannsjenta Selja. Hun lever i en tid med store kontraster og flere store kriger. Det er brytninger mellom kirke og vitenskap, og mellom fintfolk og lekfolk. Tro og overtro lever side om side.

Fortellingen og hovedpersonene er oppdiktet, men jeg har forsøkt å sette alt inn i en riktig historisk ramme. Jeg håper fortellingen vil gi deg underholdning og glede, og en livaktig følelse av å bli satt tilbake til livet på 1600-tallet.

Eikegården inneholder kjærlighet, drama, spenning og mystikk, og handler om hvordan vi mennesker kommer oss gjennom motgang og prøvelser - bare det finnes vilje og håp.

Jeg ønsker deg, kjære leser, velkommen til Eikegården. Håper du blir like glad i Selja som jeg er blitt!

Beste hilsen Stine

 

Bøker av Stine Langtangen

Se alle