Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Aud Midtsund

NYHET 2018

Tårnhuset -  ny serie lansert februar 2018

Aud Midtsund (f. 1944) er oppvokst i Kirkenes, men bor nå i Oslo. Hun er gift, har to barn og to barnebarn, og har arbeidet med alternativ medisin i en årrekke. Aud har tidligere skrevet romanseriene Karoline og Malmbyen, der handlingen er lagt til hennes barndoms by Kirkenes. Hennes nye serie Tårnhuset kommer altså i februar 2018, og denne gangen er handlingen lagt til Aker herred, rett utenfor Christiania.

Tårnhuset

Året er 1857.

18 år gamle Viktoria har vokst opp i et velstående hjem i Aker herred. Selv om hun aldri har manglet noe, er hun ikke helt som alle andre unge kvinner av sin stand, og nekter å la seg presse inn i ekteskapet. Viktoria drømmer om å undervise – være til nytte – og å utgjøre en forskjell.

Tyge Bachmann er kjekk og sjarmerende, og er en barndomsvenn fra samme miljø. Den unge legen Oscar Kvam, derimot, er mye mer enn en venn. Han ryster Viktoria allerede første gang de møtes.

Oscar tok imot hånden hennes med et varmt, fast grep, og hun klarte ikke å ta øynene fra ham. Han måtte være den flotteste mannen hun noensinne hadde møtt! Det gjennomtrengende, blå blikket holdt henne fast, og hun kjente en underlig følelse i kroppen.

Får du lyst til å lese mer om Viktoria? Gå ikke glipp av Tårnhuset som kommer i februar 2018. Tårnhuset, et hus med mange hemmeligheter …

Aud Midtsund har skrevet over 55 bøker og debuterte med romanserien Karoline i 2010. Seien handler om den ugifte moren Karoline som reiser fra Østerdalen i Hedmark til gården Fredheim i Finnmark i 1888 for å starte på nytt. Ingen vet hvem som er faren til barnet hennes, og livet som ugift småbarnsmor er krevende. Lite vet hun om hva livet vil bringe av drama, kjærlighet og sjalusi ...
Karoline er ferdigskrevet, med 22 bøker totalt, og kan også leses som e-bok.

Den andre serien til Aud heter Malmbyen, der handlingen er lagt til vakre Kirkenes i Finnmark. Malmbyen handler om den modige arbeiderjenta Johanna som kjemper seg frem i det klassedelte samfunnet. Her får leseren blir med inn i det store malmeventyret i Kirkenes i begynnelsen av 1900-tallet. Byen vokser fra 30 til 3500 innbyggere på kort tid, og det blir en tid med store endringer – både gode og vonde. Klarer Johanna å bygge en trygg fremtid, eller dukker det opp personer fra fortiden som kan snu alt på hodet?
Malmbyen er ferdigskrevet med hele 32 bøker, og kan også leses som e-bok.

Fra lederstol til tastatur på 1-2-3!

Aud er utdannet homeopat og soneterapeut, og har vært leder av Institutt for Helhetsterapi i en årrekke. I stedet for å gå over i pensjonistenes rekker startet hun en ny karriere og debuterte med Karoline i 2010. Da den var skrevet ferdig, kastet hun seg uti det igjen, og resultatet ble Malmbyen. Deretter kom ideen til Tårnhuset, så Auds kreativitet og kapasitet er stor.

At handlingen i både Karoline og Malmbyen er lagt til Finnmark er ikke tilfeldig, siden Midtsund vokste opp i Kirkenes. – På den tiden da jeg vokste opp, var dette et travelt industristed som bar preg av hastig oppbygging etter 2. verdenskrig. Etter hvert som man blir eldre, blir man vel nysgjerrig på røttene sine. Jeg vet at mine forfedre var innflyttere fra andre deler av landet, i den såkalte koloniseringstiden. Det er først i de senere år jeg oppdaget at denne byen hadde en utrolig spennende historie da malmeventyret kom. Man tenker ikke mye over sånt i en travel ungdomstid når alt annet er mer spennende, sier hun.

Hun skriver på heltid, og arbeider like gjerne hjemme på Frogner som på hytta i Telemark. I den nye serien Tårnhuset er handlingen lagt til Aker herred, dagens Frogner, den vakre vestkanten av Oslo by. Det betyr at Aud kan spasere rundt på Frogner og gjøre resarch rett utenfor sin egen stuedør. Men hun minner oss på at det var store grønne enger og åkre på Frogner i 1850-årene, med spredte villaer og sommerhus. Og selvfølgelig et tårnhus, som skjuler mange hemmeligheter, forteller hun med glimt i øyet.

Hovedpersonen i Tårnhuset heter Viktoria og drømmer om å undervise barn på tidligere Schafteløkken skole på Frogner, en skole for døvstumme. Det er ekstra gøy at bokas handling er knyttet til lokalhistorie her jeg bor, forteller Aud. Målet er at leseren kan reise tilbake i tid og oppleve stedet slik det en gang var – det gir ekstra glød til fortellingen min, sier hun ivrig.

– Jeg elsker å skrive og å dykke inn i mitt eget fantasiunivers, fortsetter hun entusiastisk. Forfatteren legger derimot ikke skjul på at det også har vært slitsomt. – En periode hadde jeg på alarmen på mobilen mens jeg skrev. Jeg måtte ikke sitte for lenge om gangen. Jeg hadde en trøblete hofte, men det er klart at et stillesittende liv som forfatter gjorde det verre. Jeg orket ikke å gå hundre meter i ett strekk, våknet om natten med fryktelige smerter og klarte ikke å leke på gulvet med barnebarna mine, forteller Midtsund. Nå er hoften operert, og formen er topp. - Jeg elsker å danse må vite, så det er bra den nye hoften er i titan, forteller hun med latter i stemmen. - Jeg liker å være aktiv med barnebarna, som betyr absolutt alt for meg, og er det største som har hendt meg. Det å se sine egne barns trekk i barnebarna er fantastisk, samtidig som de utvilsomt har sine egne personligheter. Jeg er nysgjerrig på hvordan de utvikler seg videre. Barnebarna har fått meg til å bli mer opptatt av å holde meg i form. Jeg har jo ikke tid til å bli gammel nå, ler hun. - Men nå skal jeg skrive litt til, så dere må ha meg unnskyldt.

Bøker av Aud Midtsund

Se alle